תקשורת לוויינית

התקשורת הלווינית הפכה בשנים האחרונות נחלת התקשורת האזרחית והצבאית .

מערכת הביטחון משתמשת באמצעים משוכללים המאפשרים לחיילים או לכוחות ההצלה השונים (משטרה ,כיבוי אש, הצלת חיים) לתקשר זה עם זה בקלות וביעילות. תקשורת לוויינית מאפשרת לקיים קשר ללא מגבלות של טווחים או מיקומים ובלבד שקיים קשר עין בין האנטנה ללויין.

קבוצת "ארומיד" בע"מ מספקת טרמינלים לווייניים ניידים איכותיים , מבית היוצר של חברת 3L האמריאית, החברה המובילה את המערך בארה"ב וספקית העיקרית לצבא האמריקאי. הטרמינלים הלוויינים קלי משקל, חלקם נישאים על ידי אדם אחד ובחלקם אף מאפשרים קשר בתנועה רכובה. האמצעים של חברת L3 פועלים בתחומי תדרים X ,KA ו-KU , והם בעלי אנטנה בקוטר שבין 60 ל-240 ס"מ.

יתרונותיה של תקשורת לוויינית בשטח

הצבא, צוות החילוץ וההצלה וגורמים אחרים משתמשים לא פעם בתקשורת לוויינית. אלה כמה מבין היתרונות המרכזיים לתקשורת זו:

  • תגובה מהירה – תקשורת לוויינית יעילה במיוחד כאשר יש צורך לשדר מסר דחוף ומידי. מכיוון שמדובר בתקשורת המבוססת על תשדורת לוויינית, היא מתאפיינת במהירות גבוהה, ובכך מאפשרת לגורמים לפעול במהירות במקרי חירום.
  • לוויין שניתן להסוות בשטח – מכיוון שהתקשורת הלוויינית כוללת טרמינל לווייני קל וקומפקטי יחסית, ניתן להסוות אותו בבסיסים צבאיים או בתנאי שטח.
  • קל לתפעול – הטרמינל הלווייני ידידותי למשתמשים בו, ומיועד לשימוש מהיר ומידי בתנאי לחץ. כדי לדעת לתפעל אותו ניתן לעבור הדרכה קצרה בלבד, ולאחר מכן להתנסות בהכוונת הלוויין.
  • מתאימה למצבים שונים – השימוש בתקשורת הלוויינית מיועד למצבים מגוונים כמו שמירה על גבולות המדינה או יציאה לפעילות צבאית סודית.

לתקשר באמצעות הלוויין שבחלל

תקשורת לוויינית, כפי שכולנו מכירים אותה היום, עברה תהפוכות לא מעטות, עד שהגיע הרגע שבו ניתן היה לשלוח נתונים ולקבל נתונים אחרים באמצעות הטרמינל הלווייני הקטן. בתחילת דרכם הזוהרת של הלוויינים, שלחה ברית המועצות את הלוויין "ספוטניק 1". לוויין פשוט זה שידר כמה אותות פשוטים, אך לא החזיר נתונים לקרקע. בהמשך, הלוויין האמריקני טלסטאר היה לוויין התקשורת הראשון, והוא שוגר ב-1960. מאז ועד לימינו חלו שכלולים ופיתוחים שונים בתחום התקשורת הלוויינית. היום אנו נהנים מלוויינים איכותיים ואולי גם נזכרים בהם בזמן שאנו צופים בדרמה בספרדית, אך השימושים העיקריים בלוויינים נעשים על ידי אנשי כוחות הביטחון המנצלים את הגופים המרחפים במסלול כדור הארץ לתקשורת יעילה ואיכותית.

שיתוף ברשתות חברתיות

מאמרים נוספים

Riedel בישראל 2022

בכנס Riedel בישראל 2022 הוצגו פיתוחים חדישים ביותר בתחום הוידאו והאודיו לאולפני שידור, ציוד לאולפנים ולגופי הביטחון השונים.

המשך בקריאה
חפ"ק

מערכות חפ"ק

מערכות חדרי פיקוד ושליטה חפ"ק, או חדר פיקוד קדמי, הינו חדר בעל נציגות מפקדה או אחראיים של הפיקוח במקום ביטחוני, חברה או

המשך בקריאה
מצלמות גוף

מצלמות גוף

מצלמת גוף מצלמות גוף הן מצלמות זעירות הנישאות על חזהו או ראשו של אדם בתפקיד ביטחוני, כמו שוטר או איש אבטחה וזאת

המשך בקריאה

פתרונות התקשוב והתקשורת היעילים ביותר

מעוניינים במידע נוסף? השאירו פרטים ונחזור בהקדם

דילוג לתוכן